Skip to main content
 

Medik 8

Roodheden
Roodheden in het gezicht is een veel voorkomend probleem, onder te verdelen in verschillende vormen. Ik ga wat informatie geven over couperose en rosacea.

Couperose zijn uitgezette bloedvaatjes, vaak voorkomend op de wangen, de kin en rondom de neusvleugels. Het komt veel voor en het is gelukkig volkomen onschuldig. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf een jaar of dertig, de haarvaatjes verslappen waardoor adertjes gaan verwijden.

Er zijn een aantal oorzaken van couperose en factoren die couperose kunnen verergeren.
– Erfelijkheid.
– Overmatig blootstelling aan de zon.
-Gebruik van crèmes die corticosteroïden bevatten.
-Temperatuurverschil.
– Alcoholgebruik.

Rosacea, ook wel acne rosacea:

Dit is een chronische aandoening van de huid en het gaat gepaard met felrode plekjes en ontstekingen wat kan lijken op acne. Couperose wordt bij vrijwel alle mensen met rosacea gezien. De letterlijke vertaling van rosacea is “rood als een roos” en het geeft een pijnlijk en branderig gevoel in de huid. Het vreemde aan rosacea is dat ze geen oorzaak weten van dit huidprobleem. Wel zijn er een aantal factoren die meespelen en het kan verergeren.

-Alcoholgebruik.
-Hormonen.
-Temperatuurverschil.
-Stress.
-Het gebruik van verkeerde producten.
-Pittig eten
-Het gebruik van crèmes die corticosteroïden bevatten.
-Cafeïne
-Overmatig blootstelling aan de zon.

Medik8 heeft een speciale lijn ontwikkeld met bewezen werkzame ingrediënten, die roodheden en ontstekingen aanpakken en direct een verzachtend gevoel geven aan de huid.
De Red alert lijn bestaat uit een reiniging, serum en een crème.
Het verzacht en kalmeert de huid, vermindert de bloedtoevoer, verlicht pijn, vermindert de ontstekingen en zorgt voor spoedig herstel van beschadigd weefsel. In de crème zitten groen pigmenten die direct de roodheden camoufleren. Ook is het van belang om de huid goed te beschermen tegen de zon, gebruik de psysical suncreen met SPF 30 voor een optimale bescherming tegen UV- straling. Voor meer informatie of een intake- gesprek kunt u uiteraard contact opnemen met mij zodat we samen een optimaal resultaat in huidverbetering kunnen behalen.

Droogheid
Een droge, vochtarme huid komt veel voor en kan een onaangenaam gevoel geven van trekkerigheid en zelfs schilfertjes en droogtelijntjes veroorzaken. We willen het hydratatieniveau weer op peil brengen en tegelijkertijd de barrièrefunctie van de huid herstellen om trans epidermaal vochtverlies te voorkomen. Ook bij een acne huid kan het zijn dat de huid vochtarm is, waardoor de huid als een soort tegenreactie meer talg gaat aan maken waardoor acne ontstaat. Mensen met acne denken vaak dat ze een vette huid hebben maar dit hoeft dus niet zo te zijn, daarom is het erg belangrijk om naar de huid te laten kijken door een specialist.
Medik8’s bestseller is het Hydr8 B5 serum speciaal om het vocht aan te vullen in de huid. Door de verzachtende eigenschappen van vitamine B5 met hyaluronzuur wordt het vocht aangevuld en zult uw huid binnen no- time weer fijn aanvoelen en droogtelijntjes verdwijnen.

Pigmentvlekken
Pigment heeft een beschermende functie voor de huid, wanneer u een tijdje in de zon zit maakt de huid meer pigment aan om zich te beschermen tegen UV- straling. Te veel UV straling is niet goed voor de huid, het verhoogt de kans op huidkanker en het verouderd de huid sneller. Ook is de kans pigmentvlekken groot wat voor veel mensen als ontsierend wordt gezien. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekjes zoals ouderdomsvlekjes in het gezicht, decolleté en handen, hormonale pigmentvlekjes ook wel bekend als het zwangerschapsmasker, en door gebruik van bepaalde anti- conceptie middelen.

Pigment is een moeilijk probleem wat beter voorkomen kan worden dan genezen. Het is erg belangrijk dat u elke dag een zonnebescherming gebruikt. In de zomer mag u met minimaal SPF 30 smeren en tijdens het zonnebaden het liefst elke twee uur de SPF opnieuw aanbrengen.

Om pigment te verminderen heeft Medik8 een speciale White lijn ontwikkeld die onder andere bestaat uit het White balance Oxy R serum dat een sterk depgimenterende werking heeft en geschikt is voor elk soort pigment. Ook voorkomt het serum dat uw huid teveel pigment aan gaat maken in de toekomst. De lijn bestaat o.a. ook uit de White balance duo, een dag- en nachtcrème die hydratatie geeft, de huid verheldert en er zit een SPF 50 in.

Voor de vlekjes die wat dieper in de huid zitten en al wat langer aanwezig zijn kan ik u behandelen met de Whitepeel van Medik8, een chemische peeling kuur die snel een maximaal resultaat geeft. De ultieme combinatie om pigmentvlekken te elimineren!

Acne
Talgklieren hebben een beschermende functie voor de huid, het zorgt er onder andere voor dat je huid soepel blijft, beschermt wordt tegen bacteriën en schimmels en dat de huid niet uitdroogt.
Maar wat gebeurt er als de huid teveel talg produceert? Dan gaan de talgklieren verstoppen en er ontstaat een ontsteking in de talgklier. Vooral in de puberteit maakt de huid meer talg aan onder invloed van hormonen. Acne hoeft niet alleen voor te komen in het gezicht maar komt ook voor op andere plekken waar zich veel talgklieren bevinden zoals de rug, schouder en de borst. Wanneer u zich stoort aan acne kunt u zich laten behandelen. Erg belangrijk is het om de juiste producten te gebruiken met werkstoffen die voorkomt dat de talgklieren gaan ontsteken. Ook is het raadzaam om eens in de zoveel weken (afhankelijk van de ernst) het gezicht te laten behandelen door een professional, dit om erger en littekens te voorkomen en de acne onder controle te krijgen.

Wederom heeft Medik8 een probleemgerichte lijn ontwikkeld speciaal voor de onzuivere huid: de Beta productlijn. Werkt gericht om de poriën te zuiveren, bacteriën te bestrijden, de talgproductie te reguleren, de huid te kalmeren en nieuwe ontstekingen te voorkomen.

Wanneer er snel resultaat gewenst is, kan ik ook de chemische BetaPeel van Medik8 inzetten.
Brengt snel acne onder controle en verlaagt het risico op toekomstige littekens. De BetaPeel gaat alle fronten van acne tegen, verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen.

Huidveroudering

Het proces van huidveroudering begint eigenlijk al in je twintige jaren maar uit zich vaak pas bij een jaar of dertig. De huid wordt dunner en slapper en maakt minder collageen en elastine vezels aan. Het is een natuurlijk proces van de huid en eigenlijk ontkomt niemand er aan. Het proces kan echter wel vertraagd worden door het gebruik van de juiste producten en het ondergaan van anti- aging behandelingen.
Huidveroudering is deels genetisch bepaald maar grotendeels wordt huidveroudering veroorzaakt door invloeden van buitenaf waar je zelf invloed op hebt. Wat kunt u doen om rimpels en lijntjes te voorkomen?

  • Gebruik altijd een zonnescherming met UVA- en UVB. De A staat voor Aging en de B voor burning.
  • Matig uw alcoholgebruik
  • Niet roken
  • Gebruik producten met werkzame ingrediënten voor opbouw van onder andere collageen. Vitamine C in de ochtend en vitamine A in de avond.
  • Agepeel kuur